Medische aandoeningen

 • Diabetes mellitus
 • Hart- en vaatziekten
 • Overgewicht
 • Kanker
 • Nierziekten
 • Longziekten
 • Aandoeningen van het zenuwstelsel
 • Hiv en andere infecties
 • Maag-, darm- en leverziekten
 • Reumatische aandoeningen, auto-immuunziekten
 • Psychische aandoeningen
 • Verslavingen
 • Zeldzame aandoeningen
Diabetes mellitus

Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische aandoening die goed behandeld kan worden. Mensen met suikerziekte kunnen via De Hoop vrijwel altijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Lees meer
Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is één van de meest voorkomende oorzaken van vroegtijdig overlijden. De Hoop kan voor elke aandoening een gepast advies geven waardoor het afsluiten van een levensverzekering vrijwel altijd mogelijk is.

Lees meer
Overgewicht

Overgewicht komt steeds vaker voor en kan tot veel gezondheidsproblemen leiden. Herverzekering is mogelijk en wordt bepaald door het totale risicoprofiel bij iemand met overgewicht.

Lees meer
Kanker

Kanker is één van de meest voorkomende medische aandoeningen. Wij gebruiken de meest recente literatuur en databases om een goed aanbod te kunnen doen voor een overlijdensrisicoverzekering.

Lees meer
Nierziekten

Middels herverzekering via De Hoop is het voor vrijwel iedereen met een nierziekte mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, ook voor mensen die gedialyseerd worden.

Lees meer
Longziekten

Voor veel longziekten is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, waarbij de ernst van de aandoening bepalend is voor de schatting van de kans op overlijden binnen de gestelde verzekeringsduur.

Lees meer
Aandoeningen van het zenuwstelsel

Hieronder vallen de wat vaker voorkomende herseninfarcten en hersenbloedingen, maar ook multipele sclerose en epilepsie. Ook zeldzamere aandoeningen aan het spierstelsel en ruggenmerg vallen onder deze categorie. Een herverzekering is via De Hoop vrijwel altijd af te sluiten.

Lees meer
Hiv en andere infecties

Vrijwel zonder uitzondering kan iemand met hiv een overlijdensrisicoverzekering afsluiten via De Hoop. Andere chronische infecties, zoals hepatitis B of C, zijn tegenwoordig ook goed te behandelen en verzekerbaar.

Lees meer
Maag-, darm- en leverziekten

Maag-, darm- en leverziekten zijn vaak verzekerbaar. Er zijn ook maag- darm- en leverziekten, zoals coeliakie (glutenallergie), die geen verhoogd medisch risico met zich mee brengen.

Lees meer
Reumatische aandoeningen, auto-immuunziekten

In het algemeen zijn reumatische aandoeningen en auto-immuunziekten goed te behandelen. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is dan ook vrijwel altijd mogelijk.

Lees meer
Psychische aandoeningen

Voor psychische aandoeningen kan De Hoop een inschatting maken van de risico’s, afhankelijk van de ernst en het beloop van de ziekte en de gebruikte medicatie.

Lees meer
Verslavingen

Bij de beoordeling voor een levensverzekering wordt een verslaving altijd meegenomen, waarbij de ernst van de verslaving de risico’s bepaalt. Als iemand langer dan 2 jaar van een verslaving af is, wordt deze niet meer meegenomen in de beoordeling.

Lees meer
Zeldzame aandoeningen

Zeldzame ziekten kunnen bij De Hoop ook herverzekerd worden. Door externe databases en wetenschappelijke onderzoeken te raadplegen waarin deze ziekten voorkomen zijn we vaak toch in staat om een aanbod te kunnen doen.

Lees meer