Als herverzekeraar hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd die uniek is in Nederland en het buitenland.

Onze werkwijze

Als er sprake is van een verhoogd medisch risico is het afsluiten van een levensverzekering niet altijd vanzelfsprekend. Verzekeraars kunnen de aanvraag dan afwijzen. De Hoop wil voorkomen dat mensen tegen hun wil onverzekerd zijn. Al sinds 1905 zijn wij actief als herverzekeraar. In Nederland, maar ook in het buitenland. Steeds meer verzekeraars weten ons te vinden. Dat is een goede zaak want hoe meer mensen het bestaan kennen van De Hoop, hoe groter de kans dat ook mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest een goede levensverzekering kunnen afsluiten.


Kan ik als klant ook rechtstreeks bij De Hoop een levenszekering afsluiten?

Nee dat kan niet. Wij zijn een herverzekeraar. Verzekeraars kunnen bij ons de levensverzekering onderbrengen als er sprake is van een verhoogd medisch risico. Als klant merkt u daar niets van, maar op die manier maken wij het wel mogelijk dat verzekeraars u als klant kunnen accepteren.


Persoonlijk en deskundig

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. We werken snel en vakkundig. Aanvragen nemen we direct in behandeling. Voor 96% van de ingediende aanvragen geldt dat we deze kunnen accepteren. Dat betekent dat bijna iedereen via ons verzekerd kan worden.