Als herverzekeraar hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd die uniek is in Nederland en het buitenland.

Onze werkwijze

Als er sprake is van een verhoogd medisch risico, is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet vanzelfsprekend. Verzekeraars kunnen de aanvraag dan afwijzen. De Hoop wil voorkomen dat mensen tegen hun wil onverzekerd zijn. Al sinds 1905 zijn wij daarom actief als herverzekeraar. In Nederland, maar ook in het buitenland. Steeds meer partijen weten ons te vinden. Dat is een goede zaak want hoe meer mensen het bestaan kennen van De Hoop, hoe groter de kans dat ook mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest een goede overlijdensrisicoverzekering kunnen afsluiten.

Voor wie zijn we er?

Als herverzekeraar nemen we een eigen plek in de keten in. We werken samen met verzekeraars. Op basis van onze medische beoordeling en premieberekening kunnen zij de klant een passend aanbod doen voor een overlijdensrisicoverzekering. Bent u een financieel adviseur? Dan vertellen wij u graag meer over de verschillende maatwerkroutes die we hebben. Samen gaan voor de beste oplossing. Dat is ons streven.

 

Kan ik als klant ook rechtstreeks bij De Hoop een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten?

Nee dat kan niet. Wij zijn een herverzekeraar. Verzekeraars kunnen bij ons de overlijdensrisicoverzekering onderbrengen als er sprake is van een verhoogd medisch risico. Als klant merkt u daar niets van, maar op die manier maken wij het wel mogelijk dat verzekeraars u als klant kunnen accepteren.


Persoonlijk en deskundig

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. We werken snel en vakkundig. Aanvragen nemen we direct in behandeling. Voor ruim 90% van de ingediende aanvragen geldt dat we deze kunnen accepteren. Dat betekent dat de meeste mensen met een medische aandoening via ons verzekerd kan worden.

Maatwerkroutes

De kans dat u via een maatwerkroute een verzekering kan afsluiten als er sprake is van een verhoogd medisch risico is vele malen groter dan via de ‘normale’ route. Als er sprake is van maatwerk dan wordt uw dossier persoonlijk beoordeeld. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Bij De Hoop vinden we dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

Hoe wordt de premie bepaald?

Het bepalen van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering is niet eenvoudig. Er gaat een hele wereld aan statistieken en berekeningen achter schuil. Bij De Hoop zijn we gespecialiseerd in het beoordelen van aanvragen voor een overlijdensrisicoverzekering voor mensen met een medische aandoening. Wij stellen een premie vast op basis van de gegevens van de persoon die de aanvraag doet en door gebruik te maken van tabellen en ervaringscijfers die wij, in de loop van de vele jaren dat we bestaan, verzameld hebben. De kans op overlijden en aard van de medische aandoening zijn bepalend voor de hoogte van de premie. Lees meer