We bestaan al meer dan 115 jaar. Al die jaren is onze maatschappelijke missie onveranderd gebleven.

Ruim 115 jaar ervaring in het herverzekeren van medische overlijdensrisico's

Het inschatten van medische overlijdensrisico’s is voor verzekeraars lastig. Dat is nu zo en dat was ruim een eeuw geleden ook al het geval. Als er ook maar iets niet in orde was, dan ontving de aanvrager een afwijzing. In 1905 besloot een groep verzekeraars dat daarvoor een oplossing moest komen. Ze vonden dat verzekeraars tekort schoten in hun maatschappelijke taak en wilden dat veranderen. Ook kwetsbare mensen moesten toegang krijgen tot een levensverzekering. N.V. Levensverzekering-Maatschappij De Hoop werd opgericht.

 

In de ruim 115 jaar dat we nu al bestaan is onze missie onveranderd gebleven. Wij vinden dat iedereen een goede overlijdensrisicoverzekering moet kunnen afsluiten en daar helpen we verzekeraars graag bij. In de loop der jaren hebben we ons bereik uitgebreid naar onder meer de Antillen, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2023 is De Hoop actief in het buitenland onder de naam DH Reinsurance.

Wij vergroten de verzekerbaarheid van een groep kwetsbare mensen in Nederland.

Directie en management

Gilbert Pluym
Algemeen directeur
Seada van den Herik
Directeur
Henk-Jan Osse
Operationeel manager

Medisch adviseurs

Hans Ablij
Internist
Medisch adviseur
Gijs Willemsen
Internist-ouderengeneeskunde
Medisch adviseur

Raad van Commissarissen

  • Drs. A.A. (Lex) Geerdes - voorzitter
  • Drs. S.A. (Sibylla) Bantema EMFC RC - vicevoorzitter
  • Prof. dr. M.M. (Marcel) Levi MD
  • Dr. M.R. (Martijn) Hoogeweegen

Privacyverklaring

Wij gebruiken uw gegevens ter beoordeling van het te verzekeren overlijdensrisico en het eventueel herverzekeren van dit risico. Wij zijn ons er van bewust dat de dossiers die we in behandeling nemen veel privacygevoelige persoonsgegevens bevatten. Daar gaan we dan ook zeer zorgvuldig mee om. Meer weten over ons privacybeleid?

Privacyverklaring

Recente documenten

Beleggingsbeleid & Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Bij de samenstelling van de beleggingsportefeuille zoeken wij naar een evenwicht tussen financiële en maatschappelijke verantwoordelijkheid richting onze stakeholders. Ons beleggingsbeleid voldoet aan alle wet- en regelgeving. Wij onderschrijven de Code Duurzaam Beleggen en het convenant Internationaal Maatschappelijk Ondernemen (IMVO) van het Verbond van Verzekeraars. Meer informatie over ons beleggingsbeleid en de wijze waarop wij invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Beleggen leest u op onze website.