Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik diabetes heb?

Diabetes

Diabetes mellitus (ook wel suikerziekte genoemd) is een chronische aandoening die goed behandeld kan worden met tabletten of insuline. Op lange termijn kunnen er complicaties optreden, vooral als de suikerziekte niet goed gereguleerd is. De meest voorkomende complicaties zijn schade aan de zenuwen en bloedvaten. Er is bij suikerziekte ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Bij een goede regulatie van de suikerziekte wordt de kans op deze complicaties echter een stuk lager.

Verschillende soort diabetes

Er zijn verschillende vormen van diabetes mellitus. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op.

 

Er zijn ook mensen bij wie het afweersysteem de cellen aanvalt die insuline aanmaken. Dit komt door een fout in de cellen die insuline maken. Dan heb je diabetes type 1. Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen.

Een ORV afsluiten bij diabetes

Is er sprake van diabetes? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische aandoening die goed behandeld kan worden. Mensen met suikerziekte kunnen middels herverzekering via De Hoop vrijwel altijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.