Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik diabetes heb?

Diabetes

Diabetes mellitus (ook wel suikerziekte genoemd) is een chronische aandoening die goed behandeld kan worden met tabletten of insuline. Op lange termijn kunnen er complicaties optreden, vooral als de suikerziekte niet goed gereguleerd is. De meest voorkomende complicaties zijn schade aan de zenuwen en bloedvaten. Er is bij suikerziekte ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Bij een goede regulatie van de suikerziekte wordt de kans op deze complicaties echter een stuk lager.

Verschillende soort diabetes

Er zijn verschillende vormen van diabetes mellitus. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op.

 

Er zijn ook mensen bij wie het afweersysteem de cellen aanvalt die insuline aanmaken. Dit komt door een fout in de cellen die insuline maken. Dan heb je diabetes type 1. Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen.

Een ORV afsluiten bij diabetes

Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische aandoening die goed behandeld kan worden. Mensen met suikerziekte kunnen middels herverzekering via De Hoop vrijwel altijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

 

Het beoordelen van een aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering op medische gronden vraagt om maatwerk en gespecialiseerde kennis. Wij hebben die kennis in huis. Complexe ziektebeelden worden door onze medisch adviseurs deskundig vertaald naar een passend aanbod. We beschikken over een uitgebreide eigen database met ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.