Hiv en andere chronische infectieziektes zijn goed verzekerbaar

HIV en andere infecties

Hiv breekt het afweersysteem af dat je lichaam heeft opgebouwd om je te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën. Dat kan leiden tot symptomen en klachten. Tegenwoordig is hiv goed te behandelen en is het een chronische aandoening geworden met een veel betere prognose dan vroeger. Andere chronische infecties zijn bijvoorbeeld hepatitis B of C.

Hoe werkt herverzekeren via De Hoop?

Is er sprake van hiv of een andere chronische infectie? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

De Hoop heeft in de laatste jaren de nieuwe inzichten in de behandeling van hiv geïmplementeerd in de beoordelingen. Vrijwel zonder uitzondering kan iemand met hiv een overlijdensrisicoverzekering afsluiten middels herverzekering via De Hoop. Belangrijk is wel hoe mensen zelf omgaan met deze ziekte. Mensen die zich goed aan de voorschriften houden zijn beter verzekerbaar dan mensen die dit niet doen.

 

Andere chronische infecties, zoals hepatitis B of C, zijn tegenwoordig ook goed te behandelen en verzekerbaar.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.