Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik kanker heb of heb gehad?

Kanker

Kanker is één van de meest voorkomende medische aandoeningen. In vrijwel elk orgaan of weefsel kan een kwaadaardige tumor ontstaan. Er zijn meer dan 100 soorten van kanker. Vele vormen van kanker zijn tegenwoordig gelukkig goed te behandelen en te genezen.

Een ORV afsluiten

Als u kanker heeft of heeft gehad, dan kan dat gevolgen hebben voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor ex-kankerpatiënten die tien jaar of langer ziektevrij zijn, is het met ingang van 1 januari 2021 niet meer nodig om bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering te melden dat zij ooit voor deze aandoening zijn behandeld. De Hoop besloot na de aankondiging van dit beleidsvoornemen om het ‘schone lei-beleid’ direct toe te passen in de beoordeling van aanvragen.

 

Heeft u kanker? Dan hangt het heel erg van de kankersoort af of u (her)verzekerd kan worden. We hebben veel kennis van verschillende soorten kanker, zoals borstkanker, dikke darmkanker, melanomen, lymfeklierkanker, leukemie en teelbalkanker. Wij gebruiken de meest recente literatuur en databases om een goed aanbod te doen voor een overlijdensrisicoverzekering.