Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik kanker heb of heb gehad?

Kanker

Kanker is één van de meest voorkomende medische aandoeningen. In vrijwel elk orgaan of weefsel kan een kwaadaardige tumor ontstaan. Er zijn meer dan 100 soorten van kanker. Vele vormen van kanker zijn tegenwoordig gelukkig goed te behandelen en te genezen.

Herverzekeren via De Hoop. Hoe werkt dat?

Als u kanker heeft of heeft gehad, dan kan dat gevolgen hebben voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor ex-kankerpatiënten die tien jaar of langer ziektevrij zijn, is het met ingang van 1 januari 2021 niet meer nodig om bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering te melden dat zij ooit voor deze aandoening zijn behandeld. De Hoop besloot na de aankondiging van dit beleidsvoornemen om het ‘schone lei-beleid’ direct toe te passen in de beoordeling van aanvragen.

 

Heeft u kanker? Dan hangt het heel erg van de kankersoort af of u (her)verzekerd kan worden. We hebben veel kennis van verschillende soorten kanker, zoals borstkanker, dikke darmkanker, melanomen, lymfeklierkanker, leukemie en teelbalkanker. Wij gebruiken de meest recente literatuur en databases om een goed aanbod te doen voor een overlijdensrisicoverzekering.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.