Als ik reuma heb of een andere auto-immuunziekte, kan ik dan een ORV afsluiten?

Reumatische aandoeningen, auto-immuunziekten

Iedereen denkt bij reumatische aandoeningen aan gewrichtsreuma. Reuma kan echter in elk orgaan voorkomen. We moeten eigenlijk spreken van auto-immuunziekten; aandoeningen die ontstaan doordat ons afweersysteem door een fout onze eigen weefsels en organen aanvalt. Bij reumatoïde artritis zijn dat de gewrichten, maar ons afweersysteem kan zich ook richten tegen de nieren, huid, ogen, longen, lever, darmen, vaten en hart.

Een ORV afsluiten bij reumatische aandoening of en auto-immuunziekte

Het beoordelen van een aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering op medische gronden vraagt om maatwerk en gespecialiseerde kennis. Wij hebben die kennis in huis. Ieder dossier wordt persoonlijk beoordeeld door onze medisch adviseurs. Zij vertalen complexe ziektebeelden naar een passend aanbod. We beschikken over een uitgebreide eigen database met ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

In het algemeen zijn reumatische aandoeningen en auto-immuunziekten goed te behandelen. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering middels herverzekering via De Hoop is dan ook vrijwel altijd mogelijk.