Als ik reuma heb of een andere auto-immuunziekte, kan ik dan een ORV afsluiten?

Reumatische aandoeningen, auto-immuunziekten

Iedereen denkt bij reumatische aandoeningen aan gewrichtsreuma. Reuma kan echter in elk orgaan voorkomen. We moeten eigenlijk spreken van auto-immuunziekten; aandoeningen die ontstaan doordat ons afweersysteem door een fout onze eigen weefsels en organen aanvalt. Bij reumatoïde artritis zijn dat de gewrichten, maar ons afweersysteem kan zich ook richten tegen de nieren, huid, ogen, longen, lever, darmen, vaten en hart.

Herverzekeren via De Hoop. Hoe werkt dat?

Is er sprake van een reumatische aandoening of auto-immuunziekte? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

In het algemeen zijn reumatische aandoeningen en auto-immuunziekten goed te behandelen. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering middels herverzekering via De Hoop is dan ook vrijwel altijd mogelijk.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.