Hart- en vaatziekten zijn middels herverzekering via De Hoop goed verzekerbaar

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een overkoepelende term voor verschillende ziekten aan het hart of bloedvaten, zoals een hartinfarct, een beroerte, hartfalen en aneurisma. Ook kunnen aangeboren hartafwijkingen van toepassing zijn. Deze ziekten zijn op dit moment een belangrijke en grote doodsoorzaak in Nederland.

 

De ziekten kunnen worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn bloedverdunners en cholesterolverlagers en met een interventie zoals bypasschirurgie, dotterbehandeling of het vervangen van een hartklep. Adviezen over levenswijze zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling, zoals voedingsadviezen en hulp bij stoppen met roken.

Kan ik een ORV afsluiten als ik een hart- en vaatziekte heb?

Is er sprake van een hart-en vaatziekte? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

De Hoop kan voor elke aandoening een gepast advies geven waardoor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering middels herverzekering in het geval van hart- en vaatziekten vrijwel altijd mogelijk is.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.