Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik een longziekte heb?

Longziekten

In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Jaarlijks belanden 32.000 mensen benauwd in het ziekenhuis en één op de vier mensen overlijdt aan de gevolgen van een longziekte. Roken is één van de meest voorkomende oorzaken van longziekten, zoals longkanker of emfyseem. Maar er komen ook veel minder ernstige vormen van longziekten voor, zoals astma of bronchitis. Voor een overzicht van alle longziekten verwijzen we graag naar de website van het Longfonds.

 

ORV bij een longziekte

Het beoordelen van een aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering op medische gronden vraagt om maatwerk en gespecialiseerde kennis. Wij hebben die kennis in huis. Ieder dossier wordt persoonlijk beoordeeld door onze medisch adviseurs. Zij vertalen complexe ziektebeelden naar een passend aanbod. We beschikken over een uitgebreide eigen database met ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Voor veel longziekten is het mogelijk middels herverzekeren bij De Hoop een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierbij is de ernst van de aandoening bepalend voor de schatting van de kans op overlijden binnen de gestelde verzekeringsduur.