Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik een longziekte heb?

Longziekten

In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Jaarlijks belanden 32.000 mensen benauwd in het ziekenhuis en één op de vier mensen overlijdt aan de gevolgen van een longziekte. Roken is één van de meest voorkomende oorzaken van longziekten, zoals longkanker of emfyseem. Maar er komen ook veel minder ernstige vormen van longziekten voor, zoals astma of bronchitis. Voor een overzicht van alle longziekten verwijzen we graag naar de website van het Longfonds.

 

Wat is de kans op een ORV bij een longziekte?

Is er sprake van een longziekte? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

Voor veel longziekten is het mogelijk middels herverzekeren bij De Hoop een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierbij is de ernst van de aandoening bepalend voor de schatting van de kans op overlijden binnen de gestelde verzekeringsduur.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.