Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij Maag-Darm-Leverziekten?

Maag-Darm-Leverziekten

Maag-darm-leverziekten komen veel voor in Nederland. Klachten en ziekten aan de spijsverteringsorganen kunnen heel divers zijn: bijvoorbeeld een alvleesklierontsteking, galstenen, leverontsteking (hepatitis), prikkelbare darm, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en coeliakie (glutenintolerantie).

Hoe werkt herverzekeren via De Hoop?

Is er sprake van een maag-darm-leverziekte? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

Maag-darm-leverziekten zijn middels herverzekering via De Hoop vaak goed verzekerbaar. Colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn komen relatief veel voor, vooral op jonge leeftijd. Het beloop van de aandoening bepaalt de hoogte van de geschatte oversterfte. Leverziekten zijn wat zeldzamer, zoals een auto-immuun hepatitis, maar ook deze aandoeningen zijn vaak verzekerbaar. Er zijn ook maag-, darm- en leverziekten, zoals coeliakie (glutenallergie), die geen verhoogd medisch risico met zich mee brengen.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.