Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als er sprake is van overgewicht?

Overgewicht

Overgewicht komt steeds vaker voor en kan tot veel gezondheidsproblemen leiden. Er is een verhoogde kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, een hoog cholesterol, suikerziekte, maar ook op kanker. De ernst van het overgewicht, uitgedrukt in de Body Mass Index (BMI), is een maat voor het krijgen van deze gezondheidsproblemen. U kunt uw BMI berekenen. Dit getal geeft aan of uw gewicht past bij uw lengte. Ga hiervoor naar de BMI-meter en vul uw gewicht en lengte in. Overgewicht kunt u verminderen met goede voeding en meer bewegen en het aanpakken van problemen waardoor u slechter voor uzelf zorgt, zoals stress.

ORV afsluiten bij overgewicht

Is er sprake van overgewicht? Dan kunt u voordat u een aanvraag indient voor een overlijdensrisicoverzekering beter eerst informeren bij welke partij u het beste de verzekering kan afsluiten. Als u kiest voor een maatwerkroute, dan is de kans het grootst dat u een goed verzekering kunt afsluiten. Bent u al afgewezen door een andere verzekeraar? Ook dan is het goed om uit te zoeken welke partijen maatwerkroutes aanbieden. De Hoop is een herverzekeraar en werkt samen met een aantal partners om de verzekerbaarheid van mensen met een medische aandoening te vergroten.

 

Via de Hoop is herverzekering mogelijk als er sprake is van overgewicht. De hoogte van de premie wordt bepaald door het totale risicoprofiel bij iemand met overgewicht. Op dit moment wordt een bmi tot 32 op normale voorwaarden geaccepteerd.

Meer over onze werkwijze

Wij zijn een kleine, toegankelijke organisatie met korte lijnen. Voor verzekeraars betekent dit dat aanvragen worden behandeld door de mensen met wie zij persoonlijk contact hebben. Onze maatwerkroutes zijn zo ingericht dat wij ieder dossier persoonlijk en zorgvuldig kunnen beoordelen. Reguliere (her)verzekeraars maken meestal gebruik van handboeken, zogenaamde manuals, waarin de premieopslagen per medische aandoening vast staan. Wij vinden bij De Hoop dat iedere klant uniek is. Door direct naar het dossier van de klant te kijken, kan er vaak een lagere inschatting worden geven dan op basis van de manuals van de (her)verzekeringsmaatschappijen. We beschikken over een uitgebreide eigen database met cijfers en ervaringsgegevens en zijn op de hoogte van de laatste medische publicaties en inzichten.

 

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw mogelijkheden om een goede ORV af te sluiten.