Onze jarenlange ervaring en unieke expertise zorgen ervoor dat verzekeraars bijna iedere klant kunnen accepteren.

De Hoop maakt verzekeren mogelijk

Als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, bijvoorbeeld in verband met de koop van een nieuwe woning, dan zal de aanvraag lopen via een financieel adviseur, volmacht of rechtstreeks via de verzekeraar. De verzekeraar beoordeelt het risico en gaat over tot acceptatie of afwijzing. Als u chronisch ziek bent of in het verleden ziek bent geweest, is de uitkomst van de aanvraag onzeker. Het kan zijn dat de verzekeraar u dan niet accepteert. Daarom is het goed om de verzekeraar of tussenpersoon tijdig te attenderen op ons bestaan. Als herverzekeraar bieden we verzekeraars de mogelijkheid om de overlijdensrisicoverzekering bij ons onder te brengen. Zo hoeven verzekeraars het risico zelf niet te dragen en kunnen ze bijna iedere klant accepteren.

Onze toegevoegde waarde

Het beoordelen van een aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering op medische gronden vraagt om maatwerkroutes en gespecialiseerde kennis. Kennis die verzekeraars niet of niet voldoende in huis hebben. Wij hebben die kennis wel. Complexe ziektebeelden worden door onze medisch adviseurs deskundig vertaald naar een passend risicoprofiel. Of het nu gaat om veel voorkomende aandoeningen of juist om zeldzame afwijkingen: met De Hoop als herverzekeraar is het ook voor mensen met een medische aandoening mogelijk om een goede overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Onze samenwerkingspartners

Wij werken in Nederland actief samen met TAF en Onderlinge ‘s-Gravenhage. Daarnaast hebben wij met Independer en ICZ specifieke afspraken gemaakt om mensen met een medische aandoening zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Lees meer over onze samenwerkingspartners

Wij accepteren 96 procent van de ingediende aanvragen. Dat betekent dat bijna iedereen via ons verzekerd kan worden.