Terug naar overzicht

Martijn Hoogeweegen benoemd tot lid van de RvC

Op 29 maart 2023, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, is Martijn Hoogeweegen benoemd tot lid van de RvC van De Hoop. Hij volgt Erik Muetstege op die na drie termijnen afscheid neemt. De Hoop is blij met de komst van Martijn, die met zijn kennis van de verzekeringsmarkt en zijn jarenlange bestuurservaring een waardevolle aanwinst is voor De Hoop. 

Martijn (1969) is directeur Leven & Pensioen Services bij Nationale-Nederlanden. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van BeFrank NV, een ‘Premiepensioeninstelling (PPI)’, gelieerd aan NN Group. Naast zijn jarenlange ervaring in diverse managementfuncties, heeft Martijn veel ervaring op het gebied van strategie, consulting en verandermanagement. Binnen Nationale-Nederlanden is Martijn ook verantwoordelijk geweest voor de tak overlijdensrisicoverzekeringen. De keuze voor De Hoop is voor hem een hele bewuste: “De verzekerbaarheid van kwetsbare mensen in Nederland verdient onze aandacht. Met mijn kennis en ervaring lever ik graag een positieve bijdrage aan dit belangrijke maatschappelijke doel.”

RvC wissel

Lex Geerdes, voorzitter van de RvC, kijkt uit naar de samenwerking met Martijn: “Martijn zijn kennis en ervaring in onze business zijn van grote waarde bij de verdere groei van De Hoop en ook bij de uitrol van de nieuwe strategie.” De benoeming van Martijn betekent tegelijkertijd het vertrek van Erik Muetstege, een zeer gewaardeerde RvC collega. Lex kijkt terug op een zeer prettige samenwerking: “Erik heeft zich gedurende zijn gehele termijn als commissaris enorm ingezet voor het bedrijf en haar missie. Zijn kennis van de sector, zijn analytische blik en zijn open wijze van communiceren heb ik zeer gewaardeerd.”

Gilbert Pluym, algemeen directeur van De Hoop, ziet in Martijn een goede opvolger voor Erik. Gilbert: “Erik heeft zich de afgelopen 12 jaar voor De Hoop ingezet en een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van de groeistrategie en het succesvol uitrollen ervan. Met Martijn aan boord gaan we die groei verder vormgeven.” 

Ambities in binnen- en buitenland

Uit het zojuist gepubliceerde jaarverslag 2022 blijkt dat De Hoop de afgelopen jaren een groei in premie-inkomen en verzekerd kapitaal heeft gerealiseerd, waarbij de solvabiliteitsratio eind 2022 is gestegen naar 294%. Gilbert: “De groei van de afgelopen jaren en de gezonde solvabiliteit geven ons het vertrouwen en de mogelijkheden om verder te groeien in Nederland en daarbuiten, te beginnen met Duitsland.” 

Op de Duitse markt wil De Hoop samen met partners op distributie- en verzekeringsterrein de verzekeringsmogelijkheden voor mensen met een medische aandoening vergroten. In Nederland richt De Hoop zich op het inrichten van een nieuwe maatwerkroute waar alle verzekeraars in Nederland zich bij aan kunnen sluiten. Gilbert: “Door actief samen te werken met verzekeraars in Nederland kunnen we veel meer mensen met een medische aandoening een aanbod doen.”

Samenstelling RvC

Na de wisseling bestaat de RvC van De Hoop uit: 

Drs. A.A. (Lex) Geerdes – voorzitter

Drs. S.A. (Sibylla) Bantema EMFC RC – vicevoorzitter

Prof. dr. M.M. (Marcel) Levi MD 

Dr. M.R. (Martijn) Hoogeweegen