Uit de praktijk

In verschillende alledaagse situaties kan het voorkomen dat er ineens een levensverzekering nodig is. Soms kan een verzekeraar die niet zomaar aanbieden. Gelukkig kan De Hoop iedere verzekeraar helpen bij het afdekken van de meeste risico’s.

Case: Ineens hadden we een compagnonsverzekering nodig!

“Een aantal jaar geleden zijn Sophie en ik samen een bedrijf gestart in distributie voor webwinkels. Het loopt allemaal als een trein; inmiddels hebben we twintig man personeel en werken we ook met een aantal freelancers. Onze accountant wees ons erop dat de financiële gevolgen bij het wegvallen van een van de partners groot kunnen zijn. Hij raadde ons aan om een compagnonsverzekering te sluiten. Tijdens de aanvraag bleek dat wij beiden gekeurd moesten worden. Toen kwam aan het licht dat ik een sterk verhoogde bloeddruk had, waardoor de verzekeraar mij niet direct kon accepteren. Gelukkig konden zij me via een herverzekeringsconstructie van De Hoop toch een aanbieding doen. De Hoop heeft aangeboden om over 2 jaar opnieuw te beoordelen hoe mijn gezondheid ervoor staat en is dan bereid om te onderzoeken of de premie omlaag kan. Sindsdien let ik ook veel meer op mijn eigen gezondheid! En dat is dan een geluk bij een ongeluk!”